Salı, Temmuz 29, 2008

Harika Bir Börülce Tarifi

Genelde İzmir'de evde tüm yemekler sade yapılırdı, sebzeler haşlanır üstüne zeytinyağı dökülür, etler de ya haşlanır ya da tavada yağsız pişirilir. Bir gün annem standartının dışına çıktı ve birinden duyduğu bir börülce tarifini yaptı, tarifin adı "menderesin börülcesi". Sözde Menderes(Adnan) bu yemeği çok severmiş ve sevgilisi ona bu yemeği yaparmış. Hikaye kısmında doğruluk payı olduğundan süphem olsa da lezzetine kefilim.
Şöyle: Börülceler ayıklanır bir tencerede haşlanır, haşlanmasının bitmesine 10 dakika kala, 3-4 büyücek domates rendelenir, zeytinyağında öldürülür.
Başka bir yerde 4-5 diş sarmısak minik minik doğranarak (ben 8 tane falan koyuyorum), bir kase yogurdun içine karıştırılır.
Haşlanmış börülcelerin suyu süzülür, hemen tabaklara konulur, üstüne sıcak domates sosu konulur ve hemen üstüne sarmısaklı yoğurt konulur.
Mükemmel bir lezzet oluyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

A aaa isteseydin ben veriridim tarifi biz hep bole yapariz...-U