Pazar, Ocak 08, 2012

Yavas Pisiriciler

Yemek hazirlamak ta en az yemek yemek kadar sosyal bir olay.  Evde iki kisiyken, gunun en sevdigim aktivitesi oydu. Yemeklerle  film karsisinda yavsamadan, karsilikli o gunun aktivitelerinin uzerinden gecerken soganlari dogramak (lensler koruyor hic gozum yasarmaz), domates kesmek, yeni bir sey denemeye ikna etmek/ikna olmak, rendelemeyi "lutfen sen daha kuvvetlisin" diye karsimdakine vermek,  aman cok yag koyma demek, kucucuk ortamda carpisarak ocaktaki tencerenin icine dogrananlari atmak, kisaca emek harcarken, eglenmek cok keyifli. Yemekleri yerken de yeni icat bir yemegi degerlendirmek te ayri bir keyif.
Bir kisi oldugunda yemek yapmak ayni kivamda olmuyor. Yorgun argin gelince bir de mutfaga girip bir seyler dogramak, tencere cikarmak, eksik malzeme varsa almak icin disari cikmak hic te dort gozle beklenecek bir sey degil. O yuzden ne oluyor, aksam yemekleri genelde pizza, ekmek arasi peynir, kolay ne varsa ona donusuyor.  Nasil olsa yemek sadece hucrelerimize enerji saglamamiz icin bir arac, bu kadar utileter bir aktiviteyi bir zevke donusturme ihtiyacimiz olmamasi gerek. Ama hem bu beslenme karsisinda vucut isyan ederek sekil degistiriyor, hem de yirmibes yil onceki kendinin inanmayacagi sekilde canin ev yemegi istiyor.
Yavas pisiricinin ne oldugunu ogrendigimde, uzun zamandir aradigimin o oldugunu anladim. Sabah cikmadan, henuz gunun bikkinligi icine yerlesme tehdidinde degilken,  icine et, sebze ne varsa atiyorsun, fise takiyorsun ve 12 saat sonra geldiginde, sicacik yemegin hazir oluyor......... Ama sorunum ne, yavas pisirici satan bir yer yok Turkiye'de. Bilen varsa soylesin lutfen

2 yorum:

Esra ÇA dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Rakibecm,...

Mavisakal dedi ki...

arzum'un varmış :)

http://www.arzum.com.tr/tr/products/?CID=13